Menu

Pretraga

SDC projekat implementirao Helvetas i MDA

Saopštenje – 76 učesnica projekta „Žene u onlajn poslu“ dobile su sertifikate

Priština, Kosovo, 20. decembar 2017. – RIT Kosovo (AUK – Američki univerzitet na Kosovu) organizovao je svečanost za dodelu sertifikata povodom završetka projekta „Žene u onlajn poslu“ (eng. Woman in Online Work – WOW). Cilj ovog projekta je bio da se poveća svest mladih žena o ulozi onlajn posla kao prilika za posao i potencijalni angažman u radu na daljinu.

Od 100 žena koje su učestvovale u projektu, 76 učesnica WOW-a dobile su sertifikate nakon završetka 100 sati trening obuke. Od 76 devojaka, 25 njih su iz grada Mitrovice, dok je 45 iz Podujeva.

Uvodne govore su održali g. Visar Jasići, glavni operativni službenik u RIT-u Kosovo (A.U.K), a zatim g. Timoti Sparkman, direktor projekta EYE i gospođa Besa Gaši-Zogaj, bivša zamenica Ministra za ekonomski razvoj. Tokom svog govora gospođa Gaši-Zogaj obratila se devojkama rečima: „Kada devojke podržavaju jedne druge, događaju se neverovatne stvari“.

Projekat „Povećanje zapošljavanja mladih“ (EYE) Švajcarske agencije za razvoj (SDC) implementira HELVETAS Swiss Intercooperation Kosovo (HSIK) i Management Development Associates (MDA).

EYE preduzima sistemski pristup ka razumevanju problema i adaptivnan pristup menadžmentu.

opširnije

Najnovija kampanja stručnog obrazovanja i obuke na Kosovu

opširnije

Čitajte najnovije publikacije iz EYE


opširnije

Možete nas kontaktirati putem kontakt formulara

opširnije