Menu

Pretraga

SDC projekat implementirao Helvetas i MDA

Omogućiti svima dostupnost pouzdanih podataka o mladima, obrazovanju i zapošljavanju

Podaci su veoma bitni da mogu da promene tok igre, a neki kažu da je to najvrednija roba na svetu. Pouzdani podaci i informacije imaju moć́ da poboljšaju život ljudi, informišu dizajniranje boljih politika i pronađu rešenja za socijalne probleme. Na Kosovu pristup pouzdanim podacima ponekad može biti pomalo uzbudljiva bitka. Često nedostaje istraživanje, a kada ga nema, može biti naporno pronaći prave informacije kada su raštrkane na više veb lokacija, stranica i dokumenata.

Ali šta ako postoji centar, koji sakuplja podatke iz širokog spektra izvora u jednu platformu sa lakom navigacijom koju novinari i istraživači i javnost mogu koristiti?

Za EYE je posebno važno poboljšati lakši pristup podacima o mladima, zapošljavanju i obrazovanju, jer on može informisati dizajniranje boljih politika usmerenih na pomaganje mladima da se snađu u svetu obrazovanja i rada.

Koliko diplomaca proizvode kosovski univerziteti? Koje industrije najviše pate od neusklađenosti veština? Koje kompanije najviše gube mlade radnike zbog migracije? Koja polja dokazuju da zapošljavaju većinu mladih ljudi?

Ovo su samo neka od pitanja na koja ćete pronaći odgovore u novoj Interaktivnoj omladinskoj mapi Kosova 2.0 za koju smo im pomogli da je uspostave. Interaktivna mapa mladih predstavlja bazu podataka koja se sastoji od demografskih podataka o stanovništvu, zaposlenosti, migraciji i obrazovanju mladih na Kosovu, a sve je sastavljeno kao deo jedne dostupne platforme za navigaciju. Platforma nudi sveobuhvatnu zbirku podataka iz više izvora, i brzo postaje središte informacija koje ne samo da pomažu istraživačima i novinarima, već pruža podršku mladim ljudima u donošenju dobro informisanih izbora u karijeri.

Ali sami brojevi su samo deo slike. Platforma takođe sadrži priče, članke, podkastove i video zapise koji pojačavaju glas mladih koji se nije čuo a koji se suočavaju sa izazovima na Kosovu.

Bez obzira da li ste mlada osoba koja želi da shvati svoju budućnost na tržištu rada, ili istraživač koji radi na novoj studiji: interaktivna mapa mladih biće vam najbolji prijatelj, zato svakako proverite!

EYE preduzima sistemski pristup ka razumevanju problema i adaptivnan pristup menadžmentu.

opširnije

Najnovija kampanja stručnog obrazovanja i obuke na Kosovu

opširnije

Čitajte najnovije publikacije iz EYE


opširnije

Možete nas kontaktirati putem kontakt formulara

opširnije