Menu

Pretraga

SDC projekat implementirao Helvetas i MDA

Studijska poseta za portale za zapošljavanje Bosni i Hercegovini (BIH)

Maj, 2013 – Projekat EYE  je organizovao studijsku posetu za Web portale sa Kosova u Sarajevu, BiH . Program čiji je domaćin bio Posao.ba, vodeci Web portal za zaposljavanje u BiH i region, uključujuci prezentacije o tome kako njihovi poslovni model funkcionišu.

6 prisutnih iz 3 Web portala za zaposljavanje  na Kosovu (Kosovajob, Portalpune i Telegrafi) su imali priliku da steknu nova saznanja i iskustva o: onlajn i oflajn „posao koji odgovara iskustvima“ sa stanovišta lica koja traže posao i poslodavaca, korisničkih servisa, tehnike prodaje, razvoj novih proizvoda / usluge, i tako dalje.

Prema rečima Ariona Rizaj, partner u Kosovajob.com, ova mogućnost pruzena od strane EYE  projekta omogućila im je u doprinesenju boljih ideja i kristalizaciiju buducih planova vezano za njihov biznis. Stoga je ponudjeno napredno i kvalitetno online traženje posla za nove mlade kosovske profesionalce i njihove buduće poslodavace.

Ova aktivnost organizovana od strane EYE projekta ima za cilj da pomogne privatnim pretrazivacima posla (Web portalima) u izgradnji profesionalnih kapaciteta i da se prilagode boljem funkcionalnom poslovnom modelu. Štaviše , omogućavajući im da poboljšaju svoje prihode i rade na komercijalno održiv način , što je najvažnije, fokusirati na realnu potražnju  (poslodavaca i osoba koje traze posao).

EYE preduzima sistemski pristup ka razumevanju problema i adaptivnan pristup menadžmentu.

opširnije

Najnovija kampanja stručnog obrazovanja i obuke na Kosovu

opširnije

Čitajte najnovije publikacije iz EYE


opširnije

Možete nas kontaktirati putem kontakt formulara

opširnije