Menu

Pretraga

SDC projekat implementirao Helvetas i MDA

Potpisan memorandum o razumevanju između Opštine Priština i projekta EYE

Shpend Ahmeti, predsednik Opštine Priština i Heini Conrad, Direktor kancelarije za Kosovo Helvetas Swiss Cooperation, potpisali su Memorandum u razumevanju za zajednički razvoj Opštinskog Centra za Karijerno Savetovanje (CKS) i Biznis Hub-a u glavnom gradu Kosova.

Opština Priština i Helvetas Swiss Intercooperation preko Projekta EYE će zajednički finansirati razvoj centra koji će pomoći mladim profesionalcima iz Prištine pružanjem stručnih saveta po pitanju profesionalne karijere kao i za razvoj kapaciteta za podršku novoosnovanim kompanijama, smanjujući tako stopu nezaposlenosti u glavnom gradu Kosova.

Centar za Karijerno Savetovanje će pružati specijalizovane usluge za učenike srednjih stručnih škola iz Prištine i time olakšati njihovu tranziciju na tržište rada.  U medjuvremenu, Biznis Hub biće važan entitet koji će podržavati novoosnovane kompanije u razvoju koje izvoze svoje usluge u medjunarodno tržište.

Ove dve intervencije biće finalizirane tokom 2015. godine. Kao rezultat ovih intervenijca očekuje se stvaranje 600 radnih mesta. Investicije projekta EYE obezbeđene su preko Švajcarske Kancelarije za Razvoj na Kosovu.

EYE preduzima sistemski pristup ka razumevanju problema i adaptivnan pristup menadžmentu.

opširnije

Najnovija kampanja stručnog obrazovanja i obuke na Kosovu

opširnije

Čitajte najnovije publikacije iz EYE


opširnije

Možete nas kontaktirati putem kontakt formulara

opširnije