Menu

Kërko

SDC Project Implemented by Helvetas and MDA

Qëllimi i Projektit EYE

site slides

Qëllimi i Projektit EYE

Një treg dinamik dhe gjithëpërfshirës shoqëror që ofron më shumë punë dhe vende pune të dinjitetshme duke përfshirë edhe vetëpunësimin për qytetarët e rinj të Kosovës.

Më shumë
EYE Targeton

site slides

EYE Targeton

Të rinjtë që gjenden në tranzicion nga arsimi në punësim të grupmoshave 15 deri 34 vjeç, duke përfshirë gratë, të rinjtë nga komunitetet pakicë si dhe të rinjtë me një sfond të ulët arsimor.

Më shumë
Objektiva e Projektit EYE

site slides

Objektiva e Projektit EYE

Më shumë të rinj dhe të reja janë të punësuar në mënyrë shoqërore gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme.

Më shumë

Deri në fund të vitit 2024:

37000

të rinj kanë qasje në informata dhe shërbime të reja/të përmirësuara të tregut të punës

3000

persona kanë më shumë
mundësi punësimi dhe vende
të reja të punës

2000

vendeve të punës do të ndërmjetësohen

1000

të rinj kanë siguruar punësim
apo vetëpunësim

50

kompani kontribuojnë në
zhvillimin e shkathtësive

Zhvillimi i Shkathtësive

EYE do t’i kushtojë përpjekje përmirësimit të tregut të trajnimit përmes mbështetjes së iniciativave të qëndrueshme.

Ndërmjetësimi në Punësim

Përmirësimi i cilësisë së shërbimit të orientimit për karrierë dhe disponueshmërisësë shërbimeve

Përfshirja gjinore dhe sociale

Për EYE, përfshirja gjinore dhe sociale nuk është thjesht një synim për të pasur një numër të barabartë të meshkujve dhe femrave

Menaxhimi i njohurive dhe të mësuarit

Menaxhimi i njohurive dhe të mësuarit është nxitësi dhe përcaktuesi kryesor i suksesit.

Monitorimi dhe matja e rezultateve

Projekti EYE posedon një sistem të qëndrueshëm të monitorimit dhe matjes së rezultateve (MMR).

Lajmet e Fundit

Kosovo-based ‘Shkolla Digjitale’ signs agreement with one of the biggest language schools in the world ‘Berlitz’ to expand to potentially 500 new locations worldwide
2020-10-19

Kosovo-based ‘Shkolla Digjitale’ signs agreement with one of the biggest language schools in the world ‘Berlitz’ to expand to potentially 500 new locations worldwide

By: Alim Halimi, Lisar Morina  We’ve grown accustomed to hearing of Kosovo-based ICT companies adopting global se

Hapet qendra e re e karrierës në Viti si rezultat i bashkë-investimit midis SDC, EYE, dhe Komunës së Vitisë
2020-10-16

Hapet qendra e re e karrierës në Viti si rezultat i bashkë-investimit midis SDC, EYE, dhe Komunës së Vitisë

Dje patëm kënaqësinë të shënojmë përurimin e një qendre të re të karrierës në shkollën Jonuz Zejnullahu në Viti, e bërë e

Nukleus Beekeeping Association to begin Beeswax production in the Municipality of Gracanica
2020-10-09

Nukleus Beekeeping Association to begin Beeswax production in the Municipality of Gracanica

By: Vladimir Zivkovic & Lisar Morina  This week we were delighted to mark the beginning of beeswax production

Dita Ndërkombëtare e Rinisë 2020
2020-08-11

Dita Ndërkombëtare e Rinisë 2020

Prishtinë, Kosovë — Çdo vit, 12 gushti shënon Ditën Ndërkombëtare të Rinisë – është ditë ku i sjellim ndërmend sfidat me të cil

EYE përdor një qasje sistemike për të kuptuar problemet dhe aplikon qasje adaptive në menaxhim.

më shumë

Shikojeni videon e fundit nga kampanja


më shumë

Lexoni Publikimet e Fundit të
Projektit EYE

më shumë

Na Kontaktoni Përmes Kontakt 
Formës

më shumë