Menu

Pretraga

SDC projekat implementirao Helvetas i MDA

Kako smo pomogli Kenanu da postane sertifikovani zavarivač

Svakog dana Kenan Hasani se budi u ranim jutarnjim časovima kako bi krenuo na posao. Ubrzo kad obuče kapu i radne rukavice, iskre lete - bukvalno govoreći. Sa samo 24 godine, već je sertifikovani zavarivač koji radi za kompaniju Elsam koja radu sa čeličnim konstrukcijama u Uroševcu.

Njegov posao nije mali zadatak i zahteva veliku količinu preciznosti i znanja. U bilo kojem danu naći ćete Kenana da radi bilo šta od izrade i spajanja metalnih delova zajedno pod ekstremnim vrućinama, proučavanjem nacrta, poliranjem metalnih površina i korišćenjem različitih mašina za zavarivanje koje ne možemo čak ni da imenujemo.

„Volim svoj posao“, kaže Kenan. „Kada sam počeo, vrlo malo sam znao o poslu. Ali zbog mog interesovanja, angažmana i treninga, sada je mnogo lakše. "

Ranije ove godine sklopili smo partnerstvo sa KIMERK-om, klasterom metalske industrije na Kosovu koji ima više od 35 kompanija članica. Cilj nam je bio da obučimo brojne mlade tražitelje posla iz romske, aškalijske i egipatske zajednice  u zavarivanju i obradi metala i olakšamo im da dođu do posla u kojem su i kako samo kažu tradicionalno uspešni.

Kao jedan od tih mladih ljudi, Kenan je sada u potpunosti zaposlen i sertifikovan sa potrebnim ISO standardima koji će mu pružiti doživotnu priliku da nađe posao u ovoj industriji.

„U budućnosti želim da nastavim da radim kao zavarivač u ovoj kompaniji“, kaže Kenan.

EYE preduzima sistemski pristup ka razumevanju problema i adaptivnan pristup menadžmentu.

opširnije

Najnovija kampanja stručnog obrazovanja i obuke na Kosovu

opširnije

Čitajte najnovije publikacije iz EYE


opširnije

Možete nas kontaktirati putem kontakt formulara

opširnije